CSL Behring Uluslararası Uyum Konferansı’nın (ICH) İyi Klinik Uygulama (GCP) kılavuzları ile uyumlu olarak klinik çalışmalar gerçekleştirmektedir. GCP, insan gönüllülerin katılımı ile ilişkili çalışmaların tasarlanması, yürütülmesi ve raporlanmasına yönelik uluslararası etik ve bilimsel kalite standardıdır. Bu standara gösterilen uyum; çalışma gönüllülerinin haklarını, güvenliliğini ve sağlığını koruyacağına ve klinik çalışma verilerinin güvenilir olduğuna ilişkin kamuya güvence sağlar. CSL Behring, klinik çalışmaları Helsinki Deklarasyonu’nda belirtilen prensipler (orijinal olarak 1964 yılında uyarlanmış ve Dünya Tabipler Birliği tarafından geliştirilmiş olan insan deneylerine ilişkin etik prensipler) ile uyumlu olarak gerçekleştirdiği garantisini vermektedir.
CSL Behring’in Kalite Yönetim Sistemi, Klinik Gelişim organizasyonunun parçası olan bir Kalite Operasyonları grubu ile bağımsız bir Kalite Güvence fonksiyonundan oluşmaktadır. İki grup birlikte, Global Klinik Gelişim süresince, risk bazlı ve proaktif olarak yönetilen kalite sisteminin dayanağını oluşturmaktadır. Böylelikle düzenlenmiş klinik çalışma faaliyetlerinin aşağıdaki amaçlar doğrultusunda olması sağlanır:
-
Yüksek kalite seviyesi ile gerçekleştirilmesi;
-
Düzenleyici gerekliliklerine göre gerçekleştirilmesi;
-
Endüstride en iyi uygulamalar ile tutarlı olması
Bu amaçlar aşağıdaki doğrultuda yerine getirilmektedir:
- Eğitimli personel ile birlikte sağlam yazılı standart çalışma prosedürlerinin (SOP) sürdürülmesi
- SOP’lere bağlılığı sağlamaya ve denetim kolaylığı sağlamaya ilişkin uygunluk izleme programı;
- Kritik/majör sorunlar ile ilgilenilmesi ve çalışma ekiplerinin öğrenilen gerçek zamanlı dersleri etkili şekilde uygulayabilmesine ilişkin sistematik bir yaklaşımı destekleyen iyi tanımlanmış düzenleyici faaliyet/önleyici faaliyet (CAPA) yönetim prosesi;
- Araştırmacı tesislerimiz, tedarikçilerimiz ve dahili proses/sistemlerimiz üzerinde yapılan denetimler.